lauantai 3. huhtikuuta 2010

Kaksi ruokaisaa salaattia.











Syötiin tässä taannoin tosi hyvää salaattia tosi hyvän ohraleivän kanssa. Lehtisalaattia, kurkkua, punasipulia, viinirypäleitä, tuoretta basilikaa ja näitä:














Keitin tortellinit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja laitoin mukaan salaattiin, pirskottelin päälle tuttuun tapaani oliiviöljyä, puristin mehua sitruunasta ja ripottelin vielä mustapippurirouhetta. Hyvvää!



















Mäkkärin mainoksen innoittamana kokeilin myös eräänlaisen fiestasalaatin tekoa viikko sitten perjantaina. Pohjana toimi vihreä salaatti joka koostui jäävuorisalaatista, kurkusta ja viinirypäleistä.














Sitten ruskistin jauhelihan, lisäsin joukkoon purkillisen tomaattipyrettä ja maustoin makuni mukaan: suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, basilikaa, chiliä... ja ripaus sokeria pyöristämään makuja. Tein myös salsakastiketta, jonka ohjeen kerroinkin jo viime merkinnässäni. Kokosin salaatin siten, että laitoin pohjalle vihreän salaatin, sen päälle jauhelihan, salsakastikkeen ja kruunasin koko komeuden maustamattomalla kermaviilillä. Ympärille nacholastuja, joilla salaatti sitten syötiin.
















Myönnetään, miulla saattaa olla vielä hieman prepattavaa annosten rakentelussa, mutta uskokaa pois kun kerron, että maistui mielettömän hyvältä! Suosittelen salsakastikkeen tekemistä itse, ei ollut vaikeaa ja sai paljon pehmeämpää ja herkullisempaa kastiketta kuin mitä kaupassa myytävistä purkeista löytyy. Ja vähän lisäainevapaampaa myös..!

2 kommenttia:

Maakarileipuri kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Alan samantien blogisi lukijaksi. :)

Täällä on herkullisia reseptejä, nämäkin salaatit näyttävät syötävänhyviltä. Saatan kokeilla jotain täältä itsekin, jos vain sopii?

Tsemppiä kahvila-projektillesi!

anni kirjoitti...

Tottakai sopii, sen takiahan nämä ohjeet on täällä julkaistukin ;) Kivaa kun rupesit lukijaksi!