tiistai 30. maaliskuuta 2010

Lauantai-illan tarjoiluja

Täällä ollaan ja kokkaillaan vielä..! Viikonloppuiset bileemme jäivät rahan- ja ajanpuutteen takia tarjoiluiltaan aika vaitonaisiksi, mutta jotakin sentään sain aikaiseksi. Ja hyvin tuntui riittävän ja maistuvan vieraille. Toivottavasti muistan vielä ainekset ja mausteet edes jotenkuten oikein...

Tein feta-parsakaalipiirakkaa ja tällä kertaa piirakan pohja onnistui nappiin! Loihdin sen seuraavanlaisen ohjeen mukaisesti:

6dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
2dl vettä
200g sulatettua margariinia

Simppeliä, kuivat aineet sekaisin, sitten lisätään vesi ja lopuksi sula margariini. Taikina riitti juuri sopivasti pellilliseen. Esipaistoin pohjaa 10 minuuttia ja näin piirakan reunoista tuli rapsakat, mutta jos mielii pehmeämpiä kannattaa esipaistovaihe jättää pois kokonaan. Täytteeksi laitoin pussillisen pakasteparsakaalia sulatettuna ja valutettuna, vajaan kourallisen fetajuustokuutioita ja pilkotun punasipulin. Täytteiden päälle kaadoin munamaidon, jonka valmistin sekoittamalla seuraavat:

3dl maitoa
3 munaa
suolaa
mustapippurirouhetta
cayennepippuria
rosmariinia

Koko komeuden pinnalle ripottelin juustoraastetta ja annoin sitten paistua 200-asteisessa uunissa reilut puoli tuntia.




















Valmistin myös ensimmäistä kertaa elämässäni ihan itse guacamolea.

2 avokadoa
1 tomaatti
1 sipuli
1 mieto chili
1/2 limen mehu
suolaa
chilirouhetta
mustapippurirouhetta
cayennepippuria

Paloittelin kaiken, sekoitin ja sain aikaan dipattavan tahnan käyttämällä apunani sauvasekoitinta. Nacholastujen dippaamiseen tarjoilin guacamolen lisäksi myös edellisenä päivänä tekemääni salsakastiketta.

4 tomaattia
1 sipuli
1 paprika
1 mieto chili
4 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
1rkl sokeria
chilirouhetta
cayennepippuria
mustapippurirouhetta

Pilkoin kaikki ainekset ja sekoitin kattilassa. Keitin seosta mahdollisimman niukassa vedessä ja annoin pulputtaa miedolla lämmöllä n. tunnin verran. Maistelin ja maustoin salsaa keittämisen aikana. Kun seos oli jäähtynyt soseutin sen sauvasekoittimella.
















Synttärikakun virkaa sai toimittaa kerma-rahkaseoksella päällystetty kääretorttu. Tein pohjan perinteisesti (kupillinen sokeria & kupillinen munia vaahdotettuna + kupillinen jauhoja & 1tl leivinjauhetta) paistaen sitä 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Jäähtyneen pohjan täytin kerma-rahkaseoksella ja mansikkavadelmasurvoksella. Rullasin ja koristelin varsin miehekkääksi:




















Vielä kerran onnea rakkaalle Atelle! Ensi kerralla voisin jälleen palata lounaskahvila-ajatuksiin ja jakaa teijän kanssa pari salaattikokeilua. Heippa siihen asti :)

Ei kommentteja: