Tunsin itseni tänään hieman terveemmäksi, sain pienen energiabuustin ja päätinkin hyödyntää sen laittamalla ruokaa! Siispä tein aiemminkin hyväksi flunssaruoaksi todettua kanakeittoa ja onnistuinkin luomaan aika toimivan reseptin.
Lempeän tulinen broilerikeitto
300g kermamarinoituja broilerin fileesuikaleita
5 pienehköä perunaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 ps pakastekeittojuureksia
1 paprika
1/2 pkt (n.100g) yrttituorejuustoa
kanaliemikuutio
mustapippuria
chilirouhetta
ripaus suolaa
pinnalle persiljaa
Näistä aineksista kokosin siis näppärästi maistuvaa keittoa jopa kolmen litran kattilallisen! Pilkottuani ja kuutioituani perunat laitoin ne runsaaseen veteen kattilaan. Ruskistin broilerisuikaleet pannulla ja pyöräytin seassa myös hienoksi silputut sipulin ja valkosipulin. Kun vesi kattilassa oli kuumentunut kiehuvaksi murensin sekaan kanaliemikuution. Pian kumosin joukkoon broilerin, sipulin ja valkosipulin sekä pakastetut keittojuurekset. Paprikan pistin keittoon kasviksista viimeisenä. Aivan keiton valmistuksen loppuvaiheessa lisäsin tuorejuuston, mustapippuri- ja chilirouheen sekä suolaa.
Broilerisuikaleiden ja keiton tuorejuustoliemen kermaisuus pehmentävät hyvin chilirouheen tulista makua ja näin keitosta tulee ihanan lämmittävä muttei suuta korventava ruoka, loistava kylmää talvipäivää ravitseva ateria, joka maistuu varmasti ilman flunssaakin! Paprika sopii mainiosti broilerikeiton ainekseksi ja olenkin huomannut sitä monesta kanakeittoreseptistä löytyvän. Perunan voi halutessaan korvata riisillä, mutta silloin kannattaa ottaa huomioon muutokset keittoajassa. Tässä voisikin olla yksi aika toimiva lounaskeitto, eikö?
1 kommentti:
Hei vaan ja onnea oman blogin perustamisesta! :)
Tottakai saat pitää linkkiä blogiini linkkilistassasi, sehän on minulle vain kunnia! Itsekin kun pidän itseäni vielä aika tuoreena bloggaajana, niin se lämmittää mieltä joka kerta, kun kuulee/huomaa ihmisten seuraavan.
Lähetä kommentti