keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Keveämpää

En ole viime aikoina kerennyt kokeilemaan mainittavia kokkailuja, viikonloppukin meni kaverin luona vieraillessa enkä syönyt mitään omatekemää tuona aikana. En kuitenkaan suostu hevillä myöntämään että olis ruokavalio mennyt pizza- ja kebabvetoiseksi, en en! Haha toisaalta, ei kai se väärin ole jos toisinaan? Jokatapauksessa, päätin tulla päivittämään, ettei blogiraakileeni täysin kuivuisi kasaan heti alkuunsa.

Eilen ryhdistäydyin ja päätin asteella raikastaa syömisiäni. Tällä erää ette tule saamaan kuin simppelin salaatin, olen pahoillani! Nyt tulevana viikonloppuna vietetään meillä poikaystäväni synttäreitä joiden jälkeen on varmasti luvassa parempia tarjottavia. Kaikessa yksinkertaisuudessaan oli tämä eilisiltana valmistamani salaatti kuitenkin oikein hyvänmakuista. Aineksina seuraavia:

lehtisalaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
punasipulia
fetajuustoa
vihreitä oliiveja

Paistoin myös lisukkeeksi pannulla eräänlaisia ruiskrutonkeja ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun kokeilin moisia. Kuumensin paistinpannulla oliiviöljyä ja heitin sekaan kolme pieniksi paloiteltua valkosipulinkynttä. Pyörittelin ruisleipäkuutioita öljyssä kunnes ruskistuivat mukavasti, vähensin sitten lämmöt minimiin, maustoin cayennepippurilla ja annoin paahtua rapeiksi.

Erottelin valkosipulinpalat ruisleipäkuutioista, sillä niiden maku oli juuri sopivasti tarttunut krutonkeihin enkä halunnut niitä enää mukaan salaattiini. Heitettyäni krutongit salaattiin laitoin annoksen pinnalle vielä muutaman basilikan lehden, pikkuriikkisen oliiviöljyä, mehua sitruunasta ja mustapippurirouhetta.
















Viikonlopun herkutteluja odotellessa!

Ei kommentteja: