maanantai 5. huhtikuuta 2010

Panokseni pääsiäisaterialle.
















Meillä äiti on tavallisesti pääsiäisenä tehnyt rahkapiirakan pullapohjaan ja rusinoilla, mutta tänä vuonna päätin kokeilla jotakin hieman erilaista. Rahkapiirakkaa siis tein ja seuraavanlaisella, koulusta saadulla ohjeella:

Hedelmä-rahkapiiras

pohja:
1dl kermaa
2 1/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
75g voita
täyte:
1tlk persikoita
1tlk ananaspaloja
250g rahkaa
1dl kermaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna

Vaahdota kerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin, lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa ettei taikina sitkisty. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. puoli tuntia.

Taputtele tai kauli taikina halkaisijaltaan n. 26 cm piirasvuokaan. Valuta ja kuutioi persikat, valuta ananaspalat. Yhdistä täytteen aineet ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.




















As simple as that! Ja piirakasta tuli kaunis, raikkaan ja yksinkertaisesti todella herkullisen makuinen. Maistuu varmasti muulloinkin kuin pääsiäisenä, joten ei hassumpi vaihtoehto kahvilatarjottavaksi.




















Vielä ollaan pääsiäisen puolella, joten ehtii toivottaa oikein iloista pääsiäistä kaikille!

6 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Naminami! Rahkapiirakka on aivan ihanaa, ja pakko itseasiassa myöntää, että en ole koskaan edes maistanut tällästä hedelmäisempää versiota. Pitääkin pistää korvan taakse ensi vuoden pääsiäistä ajatellen =)

anni kirjoitti...

Joo mie olin kans aikaisemmin sitä mieltä, että "rusinaa sen olla pitää" mut tää paljastuikin oikein hyväksi vaihtoehdoksi!

Pahalapsi kirjoitti...

Hedelmäinen on varmasti raikasta :P
Jos joskus (kännipäissään ;D) liikut joensuun suunnalla, niin teretulemast krapulaherkuttelemaan tunnbrödsrulleilla tai vaikka kotitekoisella pizzalla. Tai vaikka ryyppyseuraksi ihan muuten vaan. Tai kahville. Taitai.. :P

Pahalapsi kirjoitti...

Ei hitto miten hämmennyin o_O oon sen aiemminkin kattonu, mut nyt vasta sisällytin sen pähääni, että asut tosiaan Joensuussa. Taidatkin kuulua ensimmäisiin bloggareihin, jotka oikeasti asuvat samalla paikkakunnalla miun kanssa. Kahvitarjous on voimassa siis ^^

Anonyymi kirjoitti...

<3 :>

-S

anni kirjoitti...

Kuka kumma siellä on salaisesti sydämellisenä? :D Hihii!