torstai 29. huhtikuuta 2010

Annin paheita, osa 748.


Hei, heti alkuun varoitus terveysintoilijoille, seuraa ohjeita piiraisiin jotka ovat ah niin herkullisia, mutteivat välttämättä keveitä..! Miun mielestä tämän tyyppisiin suolaisiin piirakoihin vaan kuuluvat oleellisena osana juusto ja rasvainen pohja :D Suurta herkkuani tällaiset, ei ihan jokapäiväistä sellaista kuitenkaan, mutta silloin tällöin on ihan kiva hemmotella itseään.

Mainitsinkin jo aiemmin töissä tehneeni broileripiirakkaa ja ajattelin laittaa sen ohjeen nyt tähän ja voisin lisätä perään jauhelihapiirakan, jonka tein edellisen ohjetta varioiden sitten kotioloissa viime viikonloppuna.

Persikkainen broileripiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
1/2 dl vettä
ripaus suolaa
Täyte:
1 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 prk Crème Bonjour Cuisine "Tomaatti ja välimeren yrtit"
1/2 tl sitruunapippuria
1 dl 15% ruokakermaa
1 kananmuna
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 pieni tölkki säilykepersikoita

Sekoita vehnäjauho ja rasva muruksi. Lisää suola, vesi ja sekoita taikinaksi. Voit levittää taikinan valmiiksi vuokaan ja laittaa jääkaappiin täytteen teon ajaksi, itse tein taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja pidin yön yli kelmuun käärittynä jääkaapissa.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe, kuumenna. Lisää broilerisuikaleet, ruskista ja sekoita joukkoon Crème Bonjour Cuisine, mausta sitruunapippurilla.
Ota seos levyltä ja anna sen jäähtyä. Valuta ja kuutioi persikat, lado piirakan pohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, muna ja basilika ja lisää jäähtyneeseen broileriseokseen. Kaada seos vuokaan persikanpalojen päälle ja paista koko komeus 200 asteessa 45-50 min.

Kuva alapuolella on tosi kökkö, olen pahoillani, mutta piirakka oli tosi hyvänmakuista! Suolaisten syötävien raikkaat lisät, tässä tapauksessa pohjalta löytyvät persikat, ovat aina jees.




Jauhelihapaprikapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150g margariinia
1/2 dl vettä
ripaus suolaa
kaurahiutaleita
Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
400 g sika-nautajauhelihaa
puolikas sipuli
puolikas punainen paprika
suolaa
mustapippuria
cayenne-pippuria (jep, oon koukussa..)
1 1/4 dl rasvatonta maitoa
1 kananmuna
kuivattua basilikaa
yrttisuolaa
juustoraastetta

Sekoita vehnäjauho ja rasva muruksi. Lisää suola, vesi ja sekoita taikinaksi. Itselläni margariini oli liian pehmeää eikä taikinan rakenteesta tullut muruista, joten hetken mielijohteesta lisäsin summamutikassa sekaan hieman kaurahiutaleita. Rakenne napakoitui oitis! Levitä taikina vuokaan tai kääri kelmuun, kuten itse tein ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe, kuumenna. Lisää jauheliha, kuutioitu sipuli ja ruskista. Mausta suolalla ja pippureilla. Pilko paprika ja lisää hieman jäähtyneen ruskistetun jauhelihan joukkoon.
Sekoita maito, muna, basilika ja hyppysellinen yrttisuolaa. Levitä jauheliha-paprikaseos piirakan pohjalle ja kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 45-50 min.

Kaurahiutalepohja toimi ihan yhtä hyvin kuin makeissakin piiraissa, kannattaa testata! Tämä on simppeli peruspiirakka ja maistuu varmasti useimmille.


Ei kommentteja: