sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Onnistunut lohipastakokeilu


Ajatus lohipastasta on viipyillyt mielessäni useita kertoja viime aikoina ja tänään, Martat-lehden inspiroimana, päätin tehdä tuota herkkuruokaa. Tutkailin netissä eri reseptejä ja miksailin niitä mielessäni mieleisekseni valmistusohjeeksi ja lopputulos liippasi aika läheltä Myllyn Parhaan lohipastareseptiä. Tässäpä se miun versioni sitten tulee:

Lohipasta Annin tapaan

täysjyväpastaa
öljyä
puolikas sipuli
n. 50g Valion Viola kylmäsavulohi-tuorejuustoa
2 dl 10 % ruokakermaa
150g kylmäsavustettua kirjolohifilettä
vajaa ruokalusikallinen kapriksia
tilliä
sitruunamehua
ripaus sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Kastikkeen valmistaa näppärästi sillä aikaa, kun pasta kypsyy.
Kuumenna öljy pannussa. Kuullota pieneksi pilkottua sipulia öljyssä hetki ja lisää sitten tuorejuusto ja kerma. Käännä levy pienemmälle ja anna seoksen pulputtaa hetkinen, lisää sitten paloiteltu lohi ja kaprikset. Mausta saksitulla tillillä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Huom! Myllyn Parhaan reseptissä sitruunamehua neuvotaan laittamaan aika roima annos, kannattaa ehkä miettiä määrää hieman, itse jouduin tasapainottamaan happamuutta sokerilla, vaikkei sitruunamehua ihan puolta desiä kastikkeeseen lorahtanutkaan. Kastike on valmista tarjolle heti kun lohi on lämmintä. Kaada kastiketta kypsän pastan päälle - ja nauti!

Miun pastani koostui muuten kaapin jämäeristä, olisihan tämä lohipastakastike päässyt enemmän oikeuksiinsa vaikkapa tagliatelleen pyöriteltynä, mutta oikein herkulliselta maistui sunnuntain alkuillan auringossa näinkin.

Ei kommentteja: