Lainasin koulun kirjastosta pari kirjaa, ihan kahvilasuunnitteluakin ajatellen. Toiseen on koottu ihania leivontareseptejä Ameriikan malliin, joten jos vastaanne tulee tämännäköinen kirja...
...niin kannattaa ottaa mukaan! Herkullisia kuvia ja helponoloiset ohjeet. Toinen kirja, jonka lainasin, on kattava kokoelma piirakka- ja salaattireseptejä.
Jokaiselle piirakalle on ehdotettu pariksi tiettyä salaattia, jopa loppupään muutamalle makealle piirakalle hedelmäsalaattinsa! Tätä kirjaa pääsin oikeastaan käytännössä jo testaamaankin, mutta kaikki ei mennytkään ihan niin kuin suunniteltu oli.
Tutustuttuani kirjaan en osannut valita tekemääni piirakkaa sitten millään. Jossain vaiheessa olin jo valmistamassa kolmea eri tuotosta, mutta lopulta päädyin piiraaseen, jonka päätäytteinä toimivat punajuuri ja ilmakuivattu kinkku. Halu kokeilla jälkimmäistä oli niin kova, että päätin heittää rahahuoleni hetkeksi nurkkaan.
No perhana, vakkarikaupassani ei tietenkään ollut punajuuria. Muistelin muita kirjan reseptejä ja piirakoita, joita olin harkinnut tekeväni, ja tälläisen osuessa vastaan...
...päätin rohkeasti hieman miksailla täytevaihtoehtoja mielessäni. Punajuuripiiraan sijaan hankinkin sitten ainekset rucola-punasipuli-kirsikkatomaattipiirakkaan - unohtamatta ilmakuivattua kinkkua.
Ainekset:
pohja:
3dl vehnäjauhoja
100g margariinia
3rkl vettä
täyte:
3 punasipulia
1 iso valkosipulin kynsi
pari kourallista rucolaa
150g kirsikkatomaatteja
200g kevytranskankermaa
80g ilmakuivattua kinkkua
ripaus suolaa ja pippuria
Pohjaan sekoitin jauhot ja margariinin vatkaimella murumaiseksi, lisäsin lopuksi veden ja muotoilin taikinaksi, ohjeen mukaan levitin taikinan vuokaan ja laitoin jääkaappiin odottamaan. Ohjeessa sanottiin, että pohjaa täytyisi pitää kylmässä vähintään puoli tuntia, itse pidin n. tunnin. Täyte valmistui helposti, pilkoin sipulin renkaiksi ja valkosipulin pieniksi paloiksi ja paistoin niitä jonkun aikaa öljyssä pannulla. Otettuani sipuliseoksen pois liedeltä lisäsin siihen puolikkaiksi pilkkomani kirsikkatomaatit, ranskankerman ja mausteet. Piirakkapohjaa esipaistoin uunissa 225 asteessa kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen levitin pohjalle ensin silputun rucolan, sitten sipulitomaattiranskankermaseoksen ja päällimäiseksi ohuen ohuet kinkkusiivut. Sitten piirakka vain takaisin uuniin, paistoajaksi jäi n. parikymmentä minuuttia.
Ja olihan tuo, etenkin hieman jäähtyneenä, aikas hyvää! Täytteet toimivat keskenään loistavasti, ilmakuivattu kinkku tosin meni vähän turhan rapsakaksi ja pohja oli jotenkin outo, vähän raa'anoloinen, vaikka teinkin kaiken ohjeen mukaan. Jokatapauksessa, suolaiset piirakat on ihan lemppareitani, joten täydellisen pohjataikinaohjeen metsästys jatkukoon..!
Tämän suolaisen valmistamisen ohella paistoin myös marjapiirakan, johon ohjeen otin röyhkeästi lupia kyselemättä täältä :) Pinnalle laitoin mustikoiden lisäksi myös hieman vadelmaa. Mielettömän hyvää tuli, kannattaa testata ohjetta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Anni! Aika hyvin oot osannu ottaa kuvat, tekis ihekkin miel kokeilla näitä kun niin makoisalle näyttävät.
Kiitos! Siitä vaan kokeilemaan, ei ollu vaikeita tehä :) Saako muuten udella, että kuka oot?
Moikka! Jos joskus haluat skipata kokonaan pohjan teon, niin pirkan valmis piirakkataikina on huippuhyvä!
Taru teki siihen sellasen kasvispiirakan ja hyvältä maistu niin pohja kuin täytteetkin:)! T. Taika
Terve Taika! Vähän kiva että siekin oot käynyt lukemassa miun blogia :) Mie oon itseasissa pari kertaa käyttänyt noita valmispohjia ja hyvin on toimineet!
Joo mie oon aina tykänny lueskella reseptejä ja katella kuvia muiden tekemistä luomuksista, kiva vieläpä kun tietää kuka on kokkailujen takana =)! Iloinen kesäkeittiö rulez :D!
Lähetä kommentti