lauantai 12. kesäkuuta 2010

Nopea tomaattikeitto

 
Jostain kumman syystä tällainen ohje oli unohtunut tietokoneeni kovalevylle josta se sitten sattui vastaan muutama päivä sitten. Ohjetta resursseihini sopivaksi muokattuani valmistin keiton ja näin lauantaipäivän ratoksi päätin tulla jakamaan reseptin kanssanne, koska keitto oli niin mielettömän hyvvää! Miulla ei ole harmainta haisuakaan siitä, mistä olen ohjeen alunperin itselleni haalinut, joten en valitettavasti pysty antamaan kunniaa sen alkuperäiselle laatijalle. Tässäpä se nyt kuitenkin sitten tulisi:

Tomaatti-mozzarellakeitto

Ainekset:
Muutama kevätsipuli varsineen
Pari-kolme valkosipulin kynttä
100 g selleriä
1 rkl öljyä
5 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
mustapippurirouhetta
(suolaa)
tuoretta basilikaa
loraus kermaa
1 pkt mozzarellapalloja

Pilko kevätsipuli, valkosipuli ja selleri. Freesaa niitä öljyssä muutama minuutti ja lisää sitten vesi ja kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio. Kypsennä n. 10 minuuttia.

Lisää sitten joukkoon tomaattimurska, paseerattu tomaatti ja mustapippuri sekä maun mukaan mahdollinen hyppysellinen suolaa. Keitä vielä hetki.

Ota keitto liedeltä ja soseuta. Lisää sitten mozzarellapallot (itse paloittelin jokaisen pallon neljään osaan että sain keittoon enemmän ihania sattumia :)) ja kuumenna keitto vielä nopeasti. Aateloi kermalla ja viimeistele hienonnetulla basilikalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, Anni!
Nyt muistan kommentoida, kun se aina jää, vaikka pitäs muistaa, kun tää on niin IHANA tää sun blogi.

RAKASTAN keittoja, ja himoitsen aina uusia soppareseptejä, vaikka toistaseks oonki innokaampi keräilemään kuin toteuttamaan niitä :D. Tomaattikeitot on mun uusin rakkaus, joten olin erityisen innoissani tästä. EHKÄ ens viikonloppuna voisin kokeilla!

Kiitos vielä ihanasta juhannuksesta! Nähdään taas!
<3 Anne

anni kirjoitti...

Oi ihanaa Anne, kiva kun kommentoit ja kannattaa oikeasti testata tätä soppaa, maistui taivaalliselle!

Kiitos siullekin juhannuksesta, toivottavasti nähdään mahd. pian taas :)