torstai 24. kesäkuuta 2010

Grillauskokemuksia odotellessa

Tämä kotikokkaaja nukkui töistä väsyneenä niin hyvät päiväunet että jaksaa bloggailla näin keskiyön korvillakin..!

Kasvisbuumi on jatkunut kodissamme ja tässäpä yksi grillikesän perusherkuista, joka meillä grillittömillä toteutettiin grillihiilloksen sijaan kylläkin uunissa, eli kasvisnyytit. Laitoin foliopalalle paloiteltuina sekaisin hyvin pestyjä varhaisperunoita, porkkanaa, kevätsipulia, kesäkurpitsaa, miniluumutomaatteja, valkosipulia sekä hienonnettua tuoretta basilikaa. Ripottelin pinnalle hivenen suolaa ja sitruunapippuria, päällimmäiseksi nokare ruohosipulituorejuustoa ja suljin foliopalat nyyteiksi.


 
Uunin olin lämmittänyt 225-asteiseksi ja nyyttien annoin muhia uunin keskitasolla kunnes kasvikset olivat kunnolla kypsyneet, eli n. 40-50 minuuttia.


En malttaisi odottaa juhannusta, että pääsisi kunnolla grillaamaan! On jo sen verran kokeilemisen arvoisia reseptejäkin taskussa :) Jos ei kirjoitella ennen jussia, niin tahtoisin toivottaa oikein hyvää juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

Perkolaattori kirjoitti...

Vannoutuneille lihansyöjille on joskus kasvisruoan syömiseen ylipääsemätön kynnys.
Tyttäreni, joka on vannoutunut kasvissyöjä tarjosi lihansyöjävieraillemme grilliaterian, jossa oli kasvisnyyttejä ja nakkeja.
Hyvin tuntui makkaran kanssa kelpaavan myös kasvisnyytit.
Vieraiden kehuttua maukkaita makkaroita paljastimme karvaan totuuden.
Makkarat olivat soijanakkeja, joita eivät luultavasti olisi muuten tietoisesti edes maistaneet:-)

anni kirjoitti...

Itse jauhelihakastikkeella, kyljyksillä ja lihapiirakoilla varttuneena (kiitos mielikuvituksettomien vanhempieni..) voin kyllä myöntää olleeni itsekin varsinainen lihansyöjä aikoinaan. Mutta ei härregyyd miten maistuvatkaan kasvikset hyviltä oikealla tavalla valmistettuina :) Ja suurissa määrin tykkään syödä niitä myös liharuokien lisukkeena, nykyisin ei voisi kuvitellakaan elävän ilman.
Soijanakeista miulla on hyvin vähän kokemuksia, mutta ehkä testaan niitä viikonloppuna kavereitten kanssa grillatessa..! Nakkivertailupostaus tiedossa siis :)