lauantai 22. toukokuuta 2010

Kesäistä eloa ja oloa









Kerrostalolaisena olen nauttinut kevätistuttamisesta parveketta hyödyntäen. Ja ihan ensimmäistä kertaa elämässäni vieläpä! Vanhasta pyöränkorista sai kivan paikan erinäköisille "ruukuille", tosiaan kukkaruukun virkaa pääsi toimittamaan pari korvattomaksi jäänyttä muumimukiakin.

Parvekepaistattelun lomassa on aikaa riittänyt myös ruoalle. Joensuun torilla toimivasta vietnamilaista ruokaa myyvästä kojusta tulvahtaa ohikulkijan nenään sellainen tuoksu, että joku aika sitten miekin sorruin ostamaan itselleni annoksen. Friteeratut kanapalat oli aika plah, mutta runsaalla valkosipulilla ja kasviksilla höystetty paistettu riisi oli mielettömän hyvää ja päätinkin kokeilla sellaisen varioimista itse.


Possusuikalekastiketta ja valkosipuliriisiä

1 ps Pirkka Itämainen riisisekoitusta
5 valkosipulinkynttä
1/2 ps pakastevihanneksia
1 tlk säilykebambunversoja
yrttisuolaa

1 pkt maustamattomia porsaanlihasuikaleita
1 punasipuli
chilijauhetta
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
1 prk Pirkka Oriental-kastiketta

Laita riisivesi kiehumaan. Possukastikkeen voit valmistaa sillä välin, kun riisi kypsyy.
Ruskista porsaanlihasuikaleet öljyssä ja lisää joukkoon kuutioitu punasipuli. Mausta chilijauheella, paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi kastike, laita levy pienemmälle ja jätä kastike hautumaan.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pieneksi paloiteltu valkosipuli ja pyörittele hetki öljyssä. Lisää joukkoon bambunversot, pakastevihannekset ja kypsäksi keitetty riisi. Pyörittele aineksia pannulla hetkinen ja mausta lopuksi yrttisuolalla.




Namnam :) Itämaisen keittiön saloihin olisi mielenkiintoista tutustua paremmin, vaikka kyllähän tämmöinen suomalaiseen junttimakuun suodatettu kelpaa miulle oikein mainiosti. Ehkäpä myös mahdollisille Annin Kahvilan lounasasiakkaillekin..?

Vaikka lähipäiviksi onkin luvattu sateista, toivotaan lisää aurinkoisia ja lämpimiä päiviä kaikille!

Ei kommentteja: