lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kesä ja mansikat!

Kesälomaviikkoni vetelee jo viimeisiään ja ajattelin, että näihin helteisiin tunnelmiin sopisi mitä mainioimmin maailman paras täytekakku, eli mansikkakakku. Nautiskeltiin tästä kesän klassikkoherkusta juhannuksena ystävien kanssa ja vaikka kotileipurin jääkaapista löytyikin kermaa vain sen verran, että sitä riitti juuri ja juuri kakun pinnalle, maistui kakku silti ihanalta ja rakenne oli suussasulava!


Kakkupohjan taikinana toimi perushelppo: mittaa lasiin neljä munaa, sitten samankokoiseen lasiin tilavuudeltaan saman verran sokeria ja edelleenkin saman määrän vehnäjauhoja. Sekoita jauhoihin vielä teelusikallinen leivinjauhetta ja halutessasi voit lisätä sokerin joukkoon hieman vaniljasokeria. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Jäähtynyt kakkupohja siivuta niin moneksi kerrokseksi kuin suinkin kykenet, kostuta kerrosten pinnat vedellä, johon on lisätty hieman sitruunamehua, ja jos olet ollut Annia fiksumpi ja varannut kakkuusi tarpeeksi kermaa, laita kerrosten väleihin kermavaahtoa tai vaikkapa kermavaahto-rahkaseosta, joka toimii täytekakuissa erityisen hyvin. Lisäksi voit täyttää kerrokset banaani- ja mansikkasurvoksella. Peitä pinotun kakun pinta kermavaahdolla ja koristele tuoreilla mansikoilla, kokonaisilla, puolitetuilla tai siivutetuilla, kuinka haluat :) Veikkaanpa, että kaunis kesäkahvipöydän kuningatar on lopputuloksena joka tapauksessa!



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät kuvat sait sikahyvästä kakusta ^___^